.

.

.

.
.


.

.
.
.

dissabte, 7 de març del 2015

Programació interna de la Confraria de la Soledat 2015

Programació interna de la Confraria de la Soledat d’Ontinyent
per a la Setmana Santa de 2015


Dissabte 28 de febrer

Església de Sant Miquel Arcàngel

19:00h. Celebració eucarística, seguida de la presentación del Cartell anunciador i del programa-revista de la Setmana Santa de 2015, a càrrec de Ma. Carmen Blanes Bonet.



Diumenge 22 de març

Església de l’Assumpció

12:00h. Pregó de la Setmana Santa, a càrrec de n’Antonio Díaz Tortajada, consiliari de la Junta de Germandats de la Diòcesi de València.
Tot seguit, a les 14:00h, dinar en homenatge al pregoner, a la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, amb un preu de 22 euros.

Seu de la Confraria
12:00h. Activitats infantils.
14:00h. Dinar del caldero, amb un preu de 6 euros.
En finalitzar el dinar, els menuts podran seguir disfrutant de les activitats infantils.



Dissabte 128 de març.  Dissabte de Passió

Església de l’Assumpció de Santa Maria

12:00 h. Baixada de la Mare de Déu.
Com cada any, es disposarem a baixar respectuosament la Soledat, i enllestir-la en la capella de la Trinitat, on s'estarà tota la Setmana Santa.

Seu de la Confraria
14:00h. Dinar del Gaspatxo. Una vegada s’haja acabat d’enllestir la Mare de Deu i els arreus sobrants siguen tornats al lloc corresponent, anirem a degustar el gaspatxo amb all i oli que tan bé ens preparen la nostra secció d’avituallament.
Des de les 12:00h i també després del dinar, estaran obertes les activitats infantils.



Diumenge 13 d'abril.   Diumenge de Rams.  Dia dels xiquets de la Confraria

A
les 11:00h. del mati i que ho tinga disposat, podrà acostar-se fins el pati del centre Parroquial de Santa Maria per anar a beneir la Palma. En finalitzar la missa procedirem a la foto anual dels xiquets en la Mare de Déu als peus del baiard.


Seu de la Confraria
14:00h. Dinar del pollastre rostit. Els menuts dinaran fideus, com sempre, i en acabar de dinar els nostres xiquets i xiquetes tornaran a tindre les activitats de carrer.


Església de la Puríssima Sang
Processó Via Crucis Crist de la Palma

20:00h. Cal que estiguem a punt per participar en el Via Crucis, a què ens han convidat els germans del Crist de la Palma. Cal dur el vestit de la Confraria complet.





Dimecres 1 d’abril. Dimecres Sant

Església de Sant Miquel Arcàngel
Processó de la VI Estació

22:00h. Inici de la processó, a la que estem convidats per la Germandat de la Santa Faç. Cal dur el vestit complet de la nostra Confraria.





Dijous 2 d’abril. Dijous Sant

16:00h. Ens dirigirem cap a l’església de l’Assumpció, on començarem a preparar tot allò necessari perquè la Processó del Silenci ens siga completa i satisfactòria. Prepararem les mones, prepararem les barres del baiard i també totes les tanques amb les teles, així com les torxes i tots els vestits i materials processionals.

21:00h. Sopar.


Processó del Silenci

A les 11’30, els membres de la Confraria de la Soledat estaran tots ben a punt per eixir a la processó dins de l’església de l’Assumpció. Els personatges que no partisquen d’ací es situaran en el lloc acostumat, la plaça de Sant Roc. Per favor, atengueu a les recomanacions dels responsables i faciliteu-los la feina. És un esforç molt gran el que fem tots i cal que estiguem amb el cap en la feina i prendre'ns el que fem amb la seriositat que mereix.

En finalitzar la processo, i al local de l’Associació de veïns de la Vila, hi haurà la xocolatada. Per favor, afavoriu el pas de la gent que reparteix mona i xocolate i procureu no interferir en el repartiment.





Divendres 3 d’abril.  Divendres Sant

9:00h. Desmuntatge de les tanques i les teles, seguit d’un esmorzar

14:00h. Dinar de germandat a la Societat de Festers.  En finalitzar el dinar es farà la tradicional rifa pasqüera.


Església de l’Assumpció de Santa Maria
Solemne Processó del Sant Soterrament

19:30h. Estarem tots preparats a la Plaça de la Vila per tal de participar en la processó. A aqueixa hora es repartiran els caramels. Es prega als repartidors que vagen donant-los poc a poc i amb dissimul, i que, en acabar la processó, no ens en quede cap!
Cumplim amb la tradició i fem feliços els ontinyentins!




Dissabte 4 d’abril. Dissabte Sant

Església de l’Assumpció.
16:00h. Desmuntatge de la Mare de Deu i tornada de tots els arreus setmana-santers de la Confraria al seu lloc. Preguem màxima assistència

Seu de la confraria
22:00h.
 Sopar dels Panderos. Sopar "baix braç".

Barri de la Vila
Nit
dels Panderos


En ser les 12 de la nit, ens reunirem a la Plaça de Sant Roc després de cremar, a la Plaça de la Vila, les nostres “Velles Quaresmes” i, tots junts començarem a fer tot el soroll possible amb els rastres de llaunes que, a Ontinyent , hem dit sempre “panderos”. I amb el retronar dels tambors, tabals i caixes, xiulitets i matraques, farem un alegre passacarrers. No oblideu rentar-vos els ulls en trobar una font! I canteu ben fort el "Ratetes, ratetes!".


Diumenge 5 d'Abril. Pasqua Florida
Església de Sant Francesc
Processó de l' Encontre Gloriós

10.30h. ens trobarem a l’església de Sant Francesc. Durem el vestit complet, però sense caputxa.



Els actes consignats corresponen als actes habituals de l’exercici setmana-santer que te previst celebrar la Confraria de la Soledat. Podeu comunicar-vos amb la Junta de la Confraria a través del correu electrònic


Per al bon funcionament de la Confraria i per tal d’evitar problemes, feu el favor de reservar amb temps la vostra participació en els dinars i sopars. Procureu tractar amb respecte els companys, estar informats dels horaris i necessitats dels actes i d’oferir la vostra col·laboració.